Редактор: кадър bTVГръмотевиците не са характерни за март. Това говори, че

...
Редактор: кадър bTVГръмотевиците не са характерни за март. Това говори, че
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Сняг в Западна България в края на седмицата, скиорите могат само да се радват

Редактор: 

кадър bTV

Гръмотевиците не са присъщи за март. Това приказва, че цялата атмосфера е заета от един облак, разяснява климатологът проф. Георги Рачев в студиото на bTV. Той предвижда опазване на влажното и студено време до края на седмицата, когато в Западна България ще вали сняг.

„ Цялата седмица – влажно и студено “, сподели експертът. По Черноморието ще остане с по-високи температури към 10 градуса. В края на седмицата там ще вали не сняг, а дъжд, сподели проф. Рачев.

„ Скиорите могат единствено да се радват “, разяснява климатологът, само че предизвести, че по най-високите места в планините ще духа мощен вятър. Според проф. Рачев обаче времето в действителност си е типично мартенско.

Затопляне може да се чака към 26-27 март, когато на времето в страната ни ще въздейства средиземноморския циклон „ Мариус “.

Климатологът разяснява и сведенията за паднала градушка през вчерашния ден в столицата. Той сподели, че това е нетипично за сезона. Пикът на градушките ще пристигна през май и юни, сподели проф. Рачев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР